tribulus terrestris verbetert potentie

Tribulus Terrestris Verbetert Potentie bij Mannen

Tribulus Terrestris

Tribulus Terrestris Verbetert Potentie bij Mannen

Tribulus terrestris verbetert de potentie bij mannen. Zoveel is zeker. Maar hoe werkt dit? Hoe gaat tribulus terrestris de potentie verhogen?

tribulus vrucht bandTribulus terrestris is een laaggroeiende kruipplant die we vooral tegenkomen in woestijnachtige gebieden. Ze groeit van het zuiden van Amerika tot in Azië op ongeveer dezelfde breedte verdeeld over de wereldbol. In praktisch elk woestijngebied daartussen kunnen we de plant wel tegenkomen. Ze heeft zeer weinig water nodig om te groeien en om te bloeien. Dat maakt het een zeer makkelijke plant. Ze heeft vooral veel zon nodig.

De plant heeft zeer doornachtige vruchten. Deze kunnen in de banden van voertuigen blijven steken en worden daarom vaak door de plaatselijke bevolking gehaat.

Waarvoor wordt tribulus terrestris gebruikt?

De werking van tribulus terrestris gaat zich vooral concentreren op het verbeteren van seksuele aspecten. Dat kan zowel bij mannen als bij vrouwen het geval zijn. Om die reden wordt de plant ook toegevoegd aan heel wat verschillende supplementen.

Zo wordt het kruid toegevoegd aan:

  • Potentiemiddelen
  • Penisvergrotende middelen
  • Testosteronboosters
  • Middelen om de spiergroei te stimuleren
  • Libidoverhogende supplementen

Er is heel wat geschreven over de werking van de plant. Ze wordt zeker niet voor niets gebruikt in al deze supplementen. Soms wordt er wel ietwat overdreven. Zo kunnen we zeggen dat de plant zeer effectief is voor het gebruik als potentiemiddel. Het werkt niet als penisvergrotend middel omdat er zo geen middelen bestaan. De enige reden waarom men het kruid toevoegt aan deze middelen is omdat de erectie groter wordt. De penis wordt niet langer of dikker in gewone toestand. Hij wordt gewoon meer gevuld met bloed wanneer die in erectie verkeert.

Lees ook:   Werking van Tribulus Terrestris Bij Vrouwen

tribulus terrestris vruchtDaarnaast worden er beweringen gemaakt dat tribulus terrestris het testosteron verhoogt. Dat is ook niet goed wetenschappelijk aangetoond. Er zijn wel degelijk onderzoeken die verhogingen van het testosteron kunnen aantonen.

Zo hebben we een onderzoek waarbij het testosteron met maar liefst 50% gaat stijgen bij konijnen en apen. Echter is dit niet bij mensen kunnen worden aangetoond. (studie)

Men ging 8 weken lang een supplement toedienen met het kruid. Daarbij stelde men een stijging van 52% vast van het testosteron. Het dihydrotestosteron of DHT ging stijgen met 30%. Ook het DHEA gingen stijgen met 29%. De stof die daarvoor verantwoordelijk is heet protodioscine. De plant toonde in dit onderzoek ook gunstige effecten bij erectieproblemen.

Hoe verhoogt tribulus terrestris de potentie?

Het mechanisme daarachter is de bloedverdunnende werking van het kruid. Extracten van de plant zullen ervoor zorgen dat er meer stikstof in het bloed zal komen. Dat heeft meteen een reactie op de bloedvaten die gaan ontspannen. Dat zal de bloeddruk doen dalen en daarmee het makkelijker maken voor bloed om naar de penis te stromen. Waardoor automatisch een hardere erectie ontstaat.

Een andere mogelijke werking is het feit dat de plant onze androgene mannelijke receptoren zal aanspreken. De androgene receptoren die zich in onze hersenen bevinden worden gestimuleerd door de kruiden. Die zullen ervoor zorgen dat processen die bestuurd worden door het testosteron worden gestimuleerd.

Verhoging van het testosteron

Dat leidt bij mannen met een tekort aan testosteron tot een verhoging. Dat is echter niet het geval bij mannen die reeds een hoog testosteron hebben. Althans dat konden we niet vaststellen via wetenschappelijke onderzoekers. Men kwam wel tot dit resultaat bij dieren met een normaal testosteron. Daar ging het testosteron met 40% stijgen. Datzelfde effect hebben we niet gezien bij mannen.

Lees ook:   Werking van Tribulus Terrestris Bij Vrouwen

tribulus bloemVoor het testosteron zijn echter nog veel andere factoren van belang die hier niet in acht zijn genomen. Zo zal het totale zinkgehalte een rol spelen in hoe het mannelijk hormoon zich zal ontwikkelen en hoeveel mannelijk hormoon er zal worden omgezet in vrouwelijk hormoon.

Vitamine D wordt ook steeds meer in verband gebracht met het mannelijk hormoon. Dus kan een tekort aan vitamine D ook een verhoging van het testosteron gaan blokkeren.

Libidoverlies herstellen

Wat er wel gebeurt is dat het libido verhoogt. Een direct effect van het stimulerend effect op de mannelijke receptoren in de hersenen. Dat is ook bij vrouwen het geval. Een onderzoek toonde aan dat bij 97% van de deelnemende vrouwen die aan libidoverlies leden, het libido ging stijgen. (studie)

We kunnen dus de extracten van de plant gebruiken om de potentie te verbeteren, het libido te doen verhogen. En bij mannen met een tekort aan testosteron kan het helpen om de mannelijke hormonen te verhogen.

Ook voor vrouwen?

Tribulus terrestris bij vrouwen kan heel erg gunstig zijn tijdens de menopauze. Wanneer libidoverlies in de menopauze optreedt door het fluctueren van de hormonen kan dit kruid meteen de oplossing bieden. Ook de reinigende werking op de nieren en de baarmoeder zijn zeer gunstig voor vrouwen. Vrouwen die dit kruid gebruiken ervaren een toename aan energie, een hoger libido en een verbeterd welzijn.

We zien onder meer een verbetering in de opwinding bij vrouwen. Dit is niet alleen geldig bij oudere vrouwen. Ook bij jongere dames wordt een verhoging van de opwinding vastgesteld.

Lees ook:   Werking van Tribulus Terrestris Bij Vrouwen

Besluit

bloem tribulus terrestris potentieWe kunnen dit kruid niet gebruiken om onze penis groter te maken. Geen enkel kruid of medicijn kan de penis langer maken. Ook om de spiergroei te bevorderen werd weinig resultaat bereikt. De beste werking van tribulus terrestris gaat zich richten op de potentie en het libido.

Dat zal bij iedereen het geval zijn. Mannen, vrouwen, hoog of laag testosteron. De potentie verhoogt door tribulus terrestris te gebruiken en het libido gaat stijgen.

We kunnen echter niet met zekerheid stellen dat ook het testosteron gaat verhogen. Dierstudies hebben dit echter kunnen aantonen. Maar dezelfde effecten zijn bij mannen niet bereikt. Dus kunnen we daar momenteel geen uitsluitsel over geven. Om het testosteron te verhogen worden daarom beter andere middelen gebruikt die deze werking wel hebben kunnen aantonen via wetenschappelijk onderzoek. Voorbeelden zijn Eurycoma Longifolia en Withania Somnifera.

Geef een reactie