pijnappelklier activeren

Hoe kunnen we de pijnappelklier activeren?

Mediteren

Hoe kunnen we de pijnappelklier activeren?

De pijnappelklier activeren kunnen we op verschillende manieren doen. In deze post gaan we de verschillende manieren eens uitleggen.

Acupunctuur

Wanneer we de pijnappelklier activeren met acupunctuur hebben we eerst en vooral iemand nodig die deze kennis bezit om dit bij jou uit te voeren.

Daarbij wordt gebruikgemaakt van een vinger of naalden. Die op bepaalde plaatsen op het lichaam worden geplaatst. Om op die manier energie die is geblokkeerd, door te sturen naar het derde oog of de pijnappelklier.

Om op die manier te proberen de pijnappelklier activeren.

Heel veel mensen die acupunctuur uitvoeren bij mensen gebruiken daarbij het punt waar het derde oog zich bevindt. Dit is tussen de 2 wenkbrauwen, net iets boven de ogen.

Ze komen daarbij vaak tot de conclusie dat mensen zich dan plots veel bewuster worden van alles om hen heen.

Chakra stimulatie

Wanneer we de chakra’s gaan stimuleren door middel van yoga of meditatie kunnen we ervoor zorgen dat we de pijnappelklier activeren.

Volgens de Indiase geschriften zijn de chakra’s verbonden met onze hersenen.

Daarbij zullen ze werken als een soort ventielen die de energie doorlaten ofwel blokkeren. Bij de Indiërs zien ze deze chakra’s als wielen.

Energie die we opnemen via de aarde, gaat dan door naar de opeenvolgende chakra’s, tot die uiteindelijk onze pijnappelklier bereiken. Ook wel de derde oog chakra genoemd.

Wanneer we die dan nog verder gaan stimuleren met yoga, meditatie of andere oefening. Dan kunnen we de energie doorsturen naar de kroonchakra.

Lees ook:   Voordelen van Meditatie! Wetenschappelijk Bewezen

Het gaat hier dus vooral om energie. Energie die door ons lichaam vloeit, en wanneer dit nergens wordt geblokkeerd dan vloeit die door naar onze kroonchakra. Dit is een volledig proces van ontwikkeling en is niet op één dag te realiseren. Daarvoor is oefening en vooral toewijding nodig.

Het derde oog

De plaats waar de pijnappelklier zich bevindt wordt ook wel het derde oog genoemd. Om dit te activeren dienen we een soort weg te openen naar het binnenste van onze geest. En gaan we nog een dieper of hogere staat van bewustzijn.

Meditatie

Met meditatie kunnen we de pijnappelklier activeren door ons te concentreren op het derde oog tijdens de meditatie. Daarbij kunnen we terwijl onze ogen dicht zijn, de gesloten ogen naar boven toe brengen. Dit doen we richting het derde oog. De beweging moet vlot verlopen en mag geen pijn veroorzaken. Anders zal dit niet werken

Daarbij gaan we ons dan een paarse of indigo kleur visualiseren. We zullen na een tijd een tinteling voelen ter hoogte van het derde oog. Dat kan meteen gebeuren. Dat kan ook enkele weken duren. Alles hangt af van hoe vervuild onze pijnappelklier is op het moment dat we ze beginnen activeren.

De pijnappelklier kunnen we ontgiften met verse kurkuma en gember, verse koriander is ook een goed voedingsmiddel om de pijnappelklier te ontgiften.

Daarnaast zal meditatie ook bijdragen aan de ontgifting en activatie van de pijnappelklier of het derde oog.

Let wel dat het activeren van de pijnappelklier door tijdens de meditatie de gesloten ogen te concentreren op het derde oog, een proces is. Dat kan de eerste dag lukken. Maar dat kan ook weken tot zelfs maanden duren.

Lees ook:   Voordelen van Meditatie! Wetenschappelijk Bewezen

Het is ook heel goed mogelijk dat we het een bepaalde dag heel goed voelen tintelen, om dan de dagen erna niks te voelen. Dit is allemaal mogelijk.

Alles hangt af van hoe diep je meditatie gaat, hoe goed je concentreert op het derde oog, hoe het is gesteld met de andere chakra’s en hoe vervuilt het derde oog is.

Het is belangrijk wanneer we willen het derde oog of de pijnappelklier activeren, dat alle andere chakra’s in balans gebracht zijn. Wanneer één van de onderliggende chakra’s de energie blokkeren, zal de pijnappelklier activeren zeer moeilijk worden.

Pranayama

Een andere techniek is de pranayama. Dit is een soort ademhalingstechniek die reeds duizenden jaren bestaat.

De pijnappelklier activeren door middel van pranayama doen we met volgende oefening:

  • We leggen onze hand op het hoofd en we sluiten het linkse neusgat met onze pink. We ademen in door het rechter neusgat.
  • Daarna gaan we het rechtse neusgat gaan sluiten en ademen we uit door ons linkse neusgat
  • We ademen in door het linkse neusgat en we gaan het rechter neusgat gesloten houden
  • we ademen uit door het rechter neusgat waarbij we het linker neusgat gesloten houden

Daarna blijven we dit proces herhalen. We zullen uiteindelijk in een staat van diepe meditatie verzeild raken en de pijnappelklier activeren.

Bronnen:

http://alcohbata.eu/bewustzijn/pijnappelklier-activeren-en-ontgiften/

 

Geef een reactie