epimedium tijdens de menopauze

Voordelen van Epimedium tijdens de Menopauze

Menopauze

Voordelen van Epimedium tijdens de Menopauze

Epimedium tijdens de menopauze kan vrouwen heel wat helpen. Zo zal het een aantal negatieve aspecten van de overgang aanpakken. En daarmee de gemoedstoestand van vrouwen enorm verbeteren.

De plant bevat van nature fyto oestrogenen. Dat zijn plantaardige oestrogenen die in het lichaam zullen werken als oestrogeen. Wanneer tijdens de menopauze het oestrogeengehalte gaat dalen of schommelen. Dan kan epimedium tijdens de menopauze deze tekorten of schommelingen helpen aanpakken.

Werking van epimedium

Epimedium krijgt in de volksmond vaak de naam horny goat weed. Die naam komt van een folklore verhaal waar we de echtheid wel eens van betwijfelen. Een boer zag zijn geiten epimedium eten. En hij vertelde dat ze zo geil werden en voortdurend maar door gingen vrijen.

Dit lijkt misschien een onrealistisch verhaal. Omdat de plant niet na 1 minuut het libido gaat verhogen. Maar het klopt zeker dat deze plant enorme voordelen voor het libido kan bieden. Zowel voor mannen, maar zeker bij het gebruik van epimedium tijdens de menopauze.

Libido verhogen

Al is de libidoverhogende werking niet te wijten aan de fyto oestrogenen. De plant bevat ook andere actieve stoffen die het testosteron dan weer gaan helpen in het lichaam. Zo zullen de androgene processen ook gestimuleerd worden door dit kruid te gebruiken. Dit zou er dan weer toe leiden dat het libido tijdens de menopauze hoger wordt.

Opvliegers en nachtzweten

Opvliegers en nachtzweten ontstaan door het tekort aan oestrogeen. Vaak is de reden ook een schommelend oestrogeen. Door de fyto oestrogenen, ofwel de plantaardige oestrogenen in de plant, zal het oestrogeen gestimuleerd worden en zullen die schommelingen opgevangen worden.

Lees ook:   Libido Verhogen Tijdens De Menopauze

Dat zal ervoor zorgen dat vrouwen bij het gebruik van epimedium tijdens de menopauze minder last hebben van opvliegers en nachzweten.

Veroudering vertragen

Hier kunnen we terugkomen op ons vorige statement. De schommelingen en dalingen in het oestrogeen zijn de oorzaak voor de veroudering. Doordat de plant deze zal opvangen zal de veroudering minder snel gebeuren. Men blijft dus jonger jong.

Gemoedstoestand verbeteren

Men weet niet meteen of dit een direct resultaat is van het hogere libido, of als dit komt door de schommelingen in het oestrogeen die worden opgevangen. Waarschijnlijk zal het een combinatie van de twee zijn die ervoor zorgt dat de gemoedstoestand bij vrouwen die epimedium tijdens de menopauze gebruiken sterk verbetert.

Epimedium Bijwerking

Meest voorkomende bijwerking van epimedium is dorst en duizeligheid. Ook misselijkheid kan optreden als een epimedium bijwerking.

Geef een reactie